CENTRU MEDICAL

Terapia prin muzica…pentru bebelusul tau!

Thursday, February 11th, 2010

terapia-prin-muzica

Muzica este considerata o forma de arta prin intermediul careia se transmit sentimente, idei, trairi cu ajutorul sunetelor.

Fie ca suntem suparati, fie ca suntem veseli, fie ca ne dorim momente de liniste si intimitate, de cele mai multe ori alegem muzica. Efectele acesteia sunt directe si imediate. Nu doar o data ni s-a intamplat ca starea de spirit sa ne fie modificata de o melodie auzita din intamplare.

Terapia prin muzica, dar si prin alte mijloace de expresie artistica poarta denumirea de “artterapia”, iar studiile arata importanta acesteia asupra omului de orice varsta, implicit asupra bebelusilor.

Exista studii care demosntreaza importanta muzicii in viata copiilor inca din stadiul intrauterin. Daca pe parcursul sarcinii ascultati timp indelungat si in mod repetat o melodie, iar dupa nasterea copilului o veti reasculta, veti observa ca aceasta are un anumit efect calmant asupra bebelusului, si totodata va deveni una din preferintele lui. Din lista efectelor pe care muzica le are asupra coopiilor amintim:

  • Inducerea unei stari de liniste si relaxare atunci cand copilul este agitat, nelinistit
  • Crearea unei stari generale de bine, de armonie
  • Dezvoltarea simtului auditiv si a coordonarii motrice
  • Creeaza un cadru placut activitatilor desfasurate , dezvoltand gandirea copilului.

Evident, orice zgomot produs atrage atentia copilului, insa in privinta muzicii trebuie sa subliniem faptul ca un copil poate distinge inca din primele luni de viata notele muzicale.

Muzica este generatoare de entuziasm si buna dispozitie, dar poate induce si stare de relaxare.

Pentru a fi siguri ca nu veti face o alegere gresita in selectarea muzicii pentru copilul dumneavostra va invitam cu drag sa alegeti din lista noastra de recomandari de pe site-ul www.bebecurier.ro, sectiunea multimedia.

Mihaela Stanciu, Buzau

Februarie 2010

Centrul medical BebeCurier deschis non-stop!

Monday, June 29th, 2009

Dragi parinti,

s-a deschis Centrul Medical BebeCurier, pentru inceput cu patru cabinete specializate in Neonatologie, Ortopedie, Stomatologie, Psihologie precum si o Farmacie. Vom reveni cu informatii pretioase despre medicii care va vor ajuta cu informatii si sugestii.