Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0
Bebe Curier » Gimnastica prenatala

Gimnastica prenatala

Metoda Lamaze

Monday, June 14th, 2010

lamaze

Cumulul de exercitii Lamaze poarta denumirea celui care le-a studiat si le-a recomandat ca fiind eficiente femeilor insarcinate, medicul Fernand Lamaze.

Deoarece numarul femeilor care aleg sa nasca pe cale naturala este in scadere, specialistii au cautat sa identifice cauza principala a alegerilor pe care viitoarele mame le fac in privinta modalitatii de a aduce pe lume copiii. In urma unui sondaj s-a constatat ca principalul motiv care le determina pe femei sa refuze nasterea naturala este teama de durere. Din aceasta cauza, s-au cautat diverse modalitati de a combate durerea: nasterea sub apa, anestezia epidurala, exercitiile de respiratie Lamaze.

Eficienta acestor exercitii a fost dovedita si de numarul mare al partenerilor care apeleaza la serviciile unui educator prenatal.

Tehnica Lamaze are la baza o serie de principii care au ca punct central femeia si drepturile ei ca viitoare mama. Asadar se porneste de la ideea ca femeia are dreptul la o nastere naturala, sanatoasa. Nasterea este un fenomen natural si sanatos iar sarcina este o stare fiziologica la fel de normala precum respiratia. Nasterea in sine este o experienta care marcheaza pentru tot restul vietii femeia si familia ei. Amintirea acestui moment va fi pastrata intacta datorita intensitatii momentului. Puterea de a invinge teama de durere este gasita in interiorul fiecarei femei. Doar gandul ca isi va tine copilul in brat ear trebui sa ii dea putere sa depaseasca cu bine momentele critice dinaintea nasterii.

Exercitiile Lamaze o ajuta pe femeia insarcinata sa isi gaseasca un echilibru interior, increderea in propriile instincte si forte. Femeile insarcinate nu au nevoie de niciun fel de interventii medicale pentru a trece cu bine de momentul nasterii.

Mihaela Stanciu, Buzau

Iunie 2010

www.bebecurier.ro

Gimnastica prenatala

Sunday, February 21st, 2010

prenatal

Gimnastica este recomandata tot timpul impreuna cu o alimentatie sanatoasa pentru a avea o conditie fizica de invidiat. Este gresita mentalitatea conform careia pe perioada sarcinii viitoarea mamica nu are voie sa faca niciun fel de miscare, bineninteles cu exceptia sarcinilor unde medicii recomanda acest lucru.

Din contra, este recomandat ca pe parcursul perioadei de sarcina gravidele sa urmeze un program de gimnastica special conceput. Pe langa mentinerea conditiei fizice, femeile insarcinate se vor simti mai active si vor avea un control mai mare asupra greutatii lor.

Miscarea pe perioada sarcinii este benefica si pentru bebelus deoarece acesta va primi mai multe substante nutritive si oxigen. Specialistii spun ca bebelusii ale caror mame au urmat programele speciale de gimnastica prenatala se dezvolta mai bine, sunt mai rezistenti si vor avea un coeficient de inteligenta mai ridicat.

In plus, in lista efectelor benefice aparute in urma gimnasticii prenatale amintim:

· Eliminarea durerilor lombare

· Cresterea mobilitatii articulare

· Prevenirea aparitiei umflaturilor la maini si la picioare

Mai mult, exista metode si exercitii de respiratie care vin in sprijinul mamicilor pentru a le facilita perioada de travaliu.

Nu sunt indicate ridicarea greutatilor si excesul de efort!

Pentru un program de gimnastica prenatala puteti apela la o sala de gimnastica sau cva puteti crea propriul program dup ace, in prealabil ati consultat un medic.

Mihaela Stanciu, Buzau

Februarie 2010

www.bebecurier.ro