Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0
Bebe Curier » 2009 » July

July, 2009

Baia

Sunday, July 12th, 2009

Baia

Baita bebelusului reprezinta o parte din ingrijirea si atentia zilnica stricta care contribuie atat la igiena corporala, cat si la cresterea rezistentei la frig, la boli; totodata avand si un efect psiho-afectiv foarte important.

Baia se face zilnic, iar spalarea capului poate fi facuta si numai de 2-3 ori pe saptamana. In cazul in care nu este posibila baia generala zilnic, se va face totusi “baia partiala”, simplificata (organelle genitale, mainile, picioarele, gatul, fata).

Cei mai multi sugari iubesc apa si se bucura de contactul cu ea. Baita ii calmeaza, ii relaxeaza si il stimuleaza sa participle la joc. Este foarte posibil sa le aminteasca si de viata din uterul mamei cand pluteau in lichidul amniotic.

bebe-la-baie4

PREGATIREA BAITEI

Prima baie propriu-zisa trebuie facuta dupa desprinderea bontului ombilical.

Camera unde se va face baita trebuie sa fie incalzita la o temperatura convenabila (24 C) si este recomandat ca ferestrele si usile sa fie inchise pentru a evita curentii de aer. Temperatura apei se controleaza cu un termometru de apa, cu cotul sau la incheietura mainii. Adaugarea apei nu trebuie sa se faca atunci cand copilul se afla in cadita. In general copiii prefera temperaturi mai joase datorita faptului ca pielea lor subtire percepe caldura mai intens.

Adancimea apei trebuie sa fie de aproximativ 10 cm pentru ca unii sugari se sperie cand apa le ajunge pana la gat.

Cosmeticele vor fi asezate la indemana, cu capacelele deschise. Spuma de baie pentru copii inlocuieste sapunul obisnuit care expune mai mult pielea actiunii ciupercilor si dermatitelor. Aceasta trebuie sa aiba un PH neutru, nu trebuie sa aspreasca pielea pentru a o proteja in fata factorilor externi. Trebuie sa fie evitate spumele de baie cu mirosuri puternice de uleiuri eterice, cum ar fi extractul de levantica.

Scutecele si hainutele se aseaza ordonat pentru a fi folosite rapid iar prosopul va fi intins.

Biberonul cu lapte va fi pregatit inaintea baitei (pantru bebelusii hraniti artificial). Mare atentie la bebelusii mai mari, mancaciosi care cand vad biberonul nu mai sunt dispusi sa faca baie si transforma tot ceremonialul baitei intr-un adevarat supliciu pentru parinti.

Este indicat ca baita sa dureze foarte putin timp pentru ca bebelusii resimt frigul foarte repede.

O masura de mare prudenta este de a nu lasa copilul singur in cadita (pericol de inec) sau pe masa de infasat (pericol de cadere).

O alta recomandare a medicilor pediatrii este ca baita sa se faca la aceeasi ora. Nu este recomandata o ora mai tarzie deoarece amana somnul bebelusului si al parintilor. Medicii recomanda intervalul 18.30 – 20, inainte de ultima masa.

Stabilirea orei baitei trebuie facuta tinandu-se seama de:

- nu se va face imediat dupa masa, pentru ca bebe poate varsa;

- sa nu fie nici flamand pentru ca devine mai agitate prin manevrele de spalare si imbracare;

- se alege un moment cand bebe este in stare de veghe sau se trezeste usor;

- in timpul verii, in zilele foarte calduroase, baia se poate face si la amiaza, avand rol de racorire.

Castigatorii lunii Iunie

Thursday, July 9th, 2009

Concursul lunii Iunie s-a finalizat cu patru mari castigatori. S-a votat democratic, n-au existat disensiuni, a fost un concurs in care toata lumea a fraternizat si a avut de castigat! BebeCurier a hotarat sa premieze si bebelusul clasat pe cea de-a patra pozitie!

Locul I

copil-11

Locul II

copil-21

Locul III

copil-31

Si nu in ultimul rand:

copil-41

Va multumim pentru participare si va asteptam cu drag la editiile viitoare!

Bebelusul Curier