Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0
Bebe Curier » 2009 » October

October, 2009

Papusile Kidz’n'Cats in Romania!

Wednesday, October 21st, 2009

Colectia de papusi Kidz”n’Cats creata de designerul german Sonja Hartmann a devenit disponibila si in Romania prin www.bebecurier.ro. Papusile Kidz ‘n’ Cats de 46 cm, prezinta 9 articulatii care fac posibile miscari foarte variate: papusile pot sta, urca, ingenunchea si este foarte usor sa li se schimbe hainutele.
Pentru aceasta colectie au fost alese materiale de foarte buna calitate, finisajele sunt de inalta tinuta, astfel ca le putem considera si papusi destinate colectionarilor.
Păpuşile şi toate accesoriile au fost testate în conformitate cu Normele Europene pentru Siguranţa Jucăriilor (CE) şi sunt recomandate pentru copii cu varste de peste 3 ani.
colectia

Demetria-trusouri pentru botez isi incearca norocul si in spatiul real

Sunday, October 18th, 2009

Pentru ca succesul ne tot da tarcoale si la vreme de criza si pentru ca foarte multe magazine pentru copii, atat din Bucuresti cat si din restul tarii ne invita sa expunem produsele in spatiile lor, am hotarat sa incepem colaborarea cu o colectie destinata magazinelor.
Colectia va fi insotita si de un catalog la care echipa noastra lucreaza intens. Catalogul va contine produse ale colectiilor Aquaria si Scarlet, precum si accesoriile clasice pentru botez. In aceasta toamna vom edita prima editie a catalogului Demetria-trusouri pentru botez, editia Toamna-Iarna 2009, cu hainute groase si moi pentru sezonul friguros.
Pentru partenerii nostri, am construit un site www.trusouri.ro care-i va ajuta foarte mult in activitatea de desfacere.

cod-client-pt-blog4

Zaharul invertit

Monday, October 5th, 2009

In 50 ml apa se dizolva 1.5 g acid citric si se adauga 80 g zahar. Amestecul rezultat se fierbe pana la volumul final de 100 ml. O lingurita contine 4 g zahar. Pentru a indulci 5 % 1 litru de lapte de vaca se adauga 60 ml din aceasta solutie, corespunzand cu 50 g zahar.

Siropul de zahar

Monday, October 5th, 2009

La 200 ml apa se adauga 100 g zahar si tot amestecul se fierbe pana ce volumul final este 200 ml.  In timp ce fierbe, se indeparteaza spuma si impuritatile.  Pentru a preintampina zaharisirea, se adauga 3 lingurite de zeama de lamaie. Rezulta un sirop care contine 5 g zahar la o lingurita. Se pastreaza la frigider. In caz de zaharisire, se va fierbe in baie de apa. Se foloseste la indulcirea tuturor preparatelor pentru sugari, in general in proportie de 5 % (o lingurita la 100 ml de preparat).

Supa de zarzavat

Monday, October 5th, 2009

Pentru 2 portii de 250 ml supa de legume sunt necesare: 200 – 250 g zarzavat curatat, 10 g gris (2 lingurite), 500 ml apa. Se prepara din legume variate, dupa sezon: morcovi, in cantitatea cea mai mare, patrunjel, cartof, ceapa, telina; vara se adauga ardei gras, tomate, dovlecel, foi de salata verde, 1 – 2 pastai de fasole verde, gulie. Zarzavatul se curata si se spala bine de mai multe ori, in apa rece (sub jet).  Se taie in bucati mari si se pune in apa care a inceput sa clocoteasca. Se fierbe acoperit, se completeaza apa evaporata.  Cand legumele sunt fierte, se zdrobesc usor cu furculita.  Se strecoara, se adauga grisul turnat in ploaie.  Se mai fierbe 15 minute, se da din ce in ce mai concentrata, ajungand pana la consistenta de pireu; dupa 6 luni se poate folosi cu tot zarzavatul pasat, imbogatit cu unt sau ulei. La inceput se paseaza numai morcovii cu sau fara cartofi. In continuare se va da fie amestecat, fie numai cartofi (copiii slabi, cu tendinta la constipatie), fie numai morcovi la copiii cu plus ponderal, sau dispusi la diaree.

Supa de morcovi

Monday, October 5th, 2009

300 g morcovi tineri sau carote, pentru sugarii prematuri si sugarii sub varsta de 2 luni, 500 g morcovi pentru sugarii mai mari, 1 litru de apa, 50 g zahar sau 50 g glucoza si un varf de cutit de sare. Sarea se adauga mai ales in caz de diaree cu varsaturi. Se aleg morcovii mai tineri, se curata, se spala si se taie in rondele subtiri.  Se pun la fiert intr-un litru de apa rece.  Se fierb 1 ½ - 2 ore la foc moale, pana cand morcovii se sfarama cu usurinta. In timpul fierberii se adauga apa pana la 1 litru. Dupa fierbere, morcovii se paseaza de doua ori printr-o sita deasa sau se mixeaza, se completeaza cu apa pana la 1 litru se pun din nou pe foc si se mai dau in clocot de 2 – 3 ori.  Dupa fierbere, se raceste, punandu-se vasul cu supa de morcovi intr-un vas mai mare, cu apa rece. Se pastreaza la rece si se foloseste numai 24 de ore.  Este alimentul de alegere in caz de diaree. Inainte de a se turna in biberon sau canita, supa de morcovi se amesteca pentru omogenizare.

Supa de carne

Monday, October 5th, 2009

Intr-un litru de apa rece se pun: 250 g carne (gaina, manzat), 2 morcovi, 1 patrunjel, ½ telina. Se fierbe 1 – 1 ½ ore la foc domol.  Se strecoara printr-o sita, si, daca este cazul, se poate lua grasimea. Unii sugari refuza supele cu miros de patrunjel sau de telina.

Sufleu de cereale cu fructe

Monday, October 5th, 2009

40 g cereale instant, 250 ml lapte, 30 g zahar, 1 ou, fructe. Se fierbe laptele cu zaharul si se adauga cerealele dizolvate in putin lapte rece.  Se fierb pana se ingroasa.  Dupa ce se raceste, compozitia se amesteca cu oul batut si cu fructele rase (mere) sau bine zdrobite (zmeura), se pune intr-o tava unsa si se coace la cuptor circa 40 de minute.  Sufleul poate fi preparat si fara fructe, urmand ca acestea sa se adauge ca garnitura, in momentul in care se serveste copilul.

Sucul de citrice proaspete

Monday, October 5th, 2009

Se obtine prin presare.  Fructele citrice (portocale, lamai) reprezinta alimente de mare valoare nutritiva, prin continutul in zahar (10 – 13 %), acizi organici (1 – 2 % acid citric) si vitamine (50 mg vitamina C in 100 g). Utilizarea este multipla.  Sucul obtinut din fructele proaspete cu ajutorul unei prese de fructe poate fi administrat ca atare din a 10-a – a 12-a saptamana de viata, sau se adauga la pireul de fructe sau la masa de fainoase cu lapte, de seara.  Diluat cu apa simpla, potoleste setea.

Sucul de tomate

Monday, October 5th, 2009

Tomatele (rosiile) se spala bine sub un jet de apa rece, apoi cu apa calda; se pun intr-o strecuratoare care se scufunda timp de un minut in apa clocotita. Apoi rosiile se zvanta si se taie in bucati mai mici, care se trec prin masina de tocat carne sau prin presa de fructe. Zeama rezultata se trece printr-o sita deasa sau printr-o bucata de tifon, curata.