Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0
Bebe Curier » Blog Archive » Gimnastica la bebelusi

Gimnastica la bebelusi

baby-gym

Pentru o dezvoltare cat mai eficienta a copilului, acesta are nevoie de alimentatie sanatoasa, ingrijiri corespunzatoare, dar si de foarte multa miscare.

Pentru a incuraja nevoia de miscare a sugarului , mama poate executa cu acesta diferite exercitii de gimnastica, asa incat sa fie solicitate in mod uniform toate grupele musculare.

Gimnastica sugarului va incepe numai dupa ce acesta va implini 3 luni. Este indicat ca programul de gimnastica sa fie pus in aplicare inainte de baia zilnica sau inaintea oricarei mese, intr-o camera bine incalzita, sau,pe timpul verii, afara. Pana la 3 luni bebelusii fac miscare din proprie initiativa, dand din manute si din picioruse, fara ca miscarile sa ii fie ingradite de imbracamintea incomoda.

Inaintea gimnasticii este recomandat sa se inceapa cu un masaj, apoi continuandu-se cu gimnastica pasiva care urmareste miscarile naturale ale copilului.Miscarile vor fi executate cu blandete crescand in intensitate si amploare.

Iata o lista a miscarilor pe care le puteti pune in practica cu bebelusul dumneavoastra:

· Miscari de rotatie ale manutelor si ale picioruselor : mama cuprinde cu o mana gamba sau manuta sugarului, iar cu cealalta apuca piciorul sau bratul si executa miscari de rotatie in ambele sensuri. Se recomanda cate 8-10 miscari pentru fiecare manuta sau piciorus.

· Miscari de flexie-extensie ale picioruselor care pot fi executate succesiv sau concomitent.Aceste miscari se pot face de la nivelul genunchiului sau de la nivelul articulatiilor soldului.

· Miscari de intindere a bratelor lateral pe linia umerilor, apoi aduse in fata incrucisandu-se deasupra pieptului copilului.

· Miscari de intindere a bratelor in pozitie verticala si aduse de-a lungul corpului

· Miscari de ridicare din pozitia culcat pe spate, in pozitia sezut, pozitie pastrata 1-2 secunde, apoi asezat la loc pe spate

· Asezarea sugarului pe burta astefel incat el sa fie incurajat sa isi ridice capul.

Miscarile pot fi insotie pe fundal de cantecele, asa incat sa fie sporita placerea bebelusului de a participa la exercitiu. In plus se creeaza o legatura intre ritmul miscarilor si ritmul cantecelor.

Gimnastica stimuleaza si dezvolta toate functiile organismului, dar cea mai importanta influenta o are asupra sistemului nervos.

Mihaela Stanciu, Buzau

Februarie 2010

www.BebeCurier.ro

Leave a Reply