Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /usr/www/users/gtraro/bebecurier.ro/www/articole/wp-includes/comment-template.php on line 0
Bebe Curier » Blog Archive » Superstitii legate de sarcina

Superstitii legate de sarcina

superstitii

Mamicile insarcinate devin mult mai sensibile decat inainte, iar dorinta de a face tot ce le sta in putinta pentru a-si proteja sarcinile le determina sa creada superstitiile celor din jur.

Asadar, este bine ca mamica sa impartaseasca vestea legata de existenta sarcinii cat mai curand dupa ce este sigura de acest lucru, deoarece copilul va fi vorbaret. In caz contrar, daca mamica evita sa spuna celor din jur despre existenta sarcinii, copilul va vorbi tarziu.

Imediat dupa aflarea vestii, toti vor fi curiosi sa afle ce sex va avea copilul. Tot traditiile vechi o vor ajuta pe mamaica sa afle acest lucru inainte de a merge la medic pentru o ecografie. In cazul determinarii sexului copilului, exista mai multe obiceiuri:

- daca burtica mamei are forma tuguiata, atunci copilul va fi baiat, iar daca forma este rotunda cu siguranta urmatorul membru al familiei va fi fetita.

- la capatul unui fir de ata se leaga o verigheta si se balanseaza deasupra palmei drepte a mamicii sau deasupra capului acesteia. Daca ata se va misca in cerc, copilul va fi de sex feminin, daca insa ata se va balansa in linie, copilul va fi baiat.

- fara ca femeia insarcinata sa stie, cineva ii poate presara sare pe cap. Daca reactia femeii insarcinate va fi de a duce mana la gura, va avea o fetita. Daca va duce mana la nas, bebelusul va fi baietel.

Mai mult, superstitiosii creeaza o serie de interdictii pentru femeile insarcinate. Din lista activitatilor pe care viitoarea mamica NU trebuie sa le indeplineasca amintim: cumpararea hainutelor pentru copil inainte ca acesta sa se nasca, miscarea si sportul, furatul fructelor sau al legumelor pe care gravida le pofteste, vopsitul parului, epilatul cu ceara, etc. Unele dintre ele au explicatii logice. De exemplu nu are rost sa cumperi decat strictul necesar pentru bebelus pentru ca nu vei sti sexul acestuia, marimea, greutatea. O alta interdictie sustinuta este cea legata de vopsitul parului in timpul sarcinii. Medicii nu recomanda acest lucru deoarece afecteaza sanatatea copilului. Despre epilatul cu ceara se spune ca poate cauza contractii. Este o exagerare. Intr-adevar in timpul sarcinii pielea este mai sensibila , iar mamica poate resimti durerea sau usturimea din timpul epilatului mai acuta. Dar nu va naste pe masa de la cabinetul de cosmetica.

Sarcina nu este o boala deci nu trebuie sa va feriti de miscare, de exercitiu fizic. Din contra, medicii recomanda sportul sau inotul in limitele in carea acestea nu afecteaza sarcina. In cazul exercitiilor fizice este foarte importanta respiratia.

Furatul legumelor sau al fructelor pe care femeile insarcinate le poftesc este o superstitie indelung discutata, dar cu multe exemple reale care intaresc spusele batranelor. Se spune ca pe corpul bebelusului va aparea o pata cu forma fructului sau a legumei furata de mamica. Pata va aparea exact in locul unde mamica va ascunde ceea ce a furat.

Respectarea acestor superstitii tine de valorile, educatia, si credinta fiecarei mamici.

Mihaela Stanciu, Buzau

Aprilie 2010

www.bebecurier.ro

2 Responses to “Superstitii legate de sarcina”

  1. Bebe Curier says:

    Usa Private Proxies…

    I found a great……

  2. Bebe Curier says:

    Herman Philpotts…

    I found a great……

Leave a Reply